Zonnepanelen officieel in werking

Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) heeft er voor gezorgd, samen met een paar andere sponsors dat TICOhuis zonnepanelen op het dak heeft gekregen.

Dat levert niet alleen een besparing van elektriciteit, en dus minder energiekosten op, maar zorgt er gelijk voor dat we duurzaam bezig zijn.

De panelen zijn in mei al met behulp van Teuben met een grote kraan op het dak geplaatst (zie hier). De panelen hebben dus al het hele voorjaar en zomer hun best kunnen doen. En aangezien we fantastisch weer hebben gehad, is de opbrengst al aanzienlijk!

Maar ondanks dat de panelen al enige tijd op het dak staan, was er nog geen gelegenheid geweest om de installatie officieel te openen. Dat kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, dus was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Vele leden van ONE, het personeel, het bestuur en natuurlijk vele bewoners waren hierbij aanwezig. Er werd eerst een kopje koffie gedronken voordat de officiële speech werd gehouden.

Na de speech ging iedereen naar buiten. Daar mochten Thomas en Mats de stekker in elkaar doen en hopla!…. daar was de groene stroom. Twee mooie ‘sky-dancers’ gingen omhoog en stonden vrolijk wapperend te dansen. En zoals het natuurlijk bij elke feestelijke opening hoort was er ook voor iedereen een glaasje ‘bubbels’.

Een geslaagde opening voor een geslaagd project. Nu gaan we verder sparen zodat we hopelijk in de toekomst meer panelen kunnen plaatsen om zo nog meer zonne-energie te kunnen gaan opwekken.

TICOhuis bedankt iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. In het bijzonder:
ONE – Pebble Green Systems – Restaurant Irodion – Teuben – Enexis