Stichting TICO

De aanloop naar het TICOhuis in vogelvlucht

In het najaar van 2015 raakten twee moeders in gesprek over een woonvoorziening voor hun kinderen. Al snel groeide het idee om naar mogelijkheden in het Centrum van Oosterhout te kijken. In het centrum, zodat hun kinderen min of meer zelfstandig van hun appartement naar werk, sport of hobby kunnen gaan of om even te wandelen in het centrum van de stad.
Van het één kwam het ander en ongeveer een jaar later werd Stichting TICO (Thuis In Centrum Oosterhout) opgericht met als doel een woonvoorziening in het centrum van Oosterhout te realiseren. Met de aankoop van een voormalig kantoor/onderwijs pand aan de Mathildastraat 50 werd het idee werkelijkheid.

Om alles in goede onafhankelijke en professionele banen te leiden is Stichting TICO opgericht. Het bestuur van de Stichting bestaat uit:

  • Ben Post (voorzitter), de vader van Thomas
  • Peter van Oosterhout (penningmeester). Hij is de vader van Mats.
  • Corina Hoosemans-Heijstek (secretaris). Zij is moeder van Mitch

Dit wooninitiatief is uniek in zijn soort omdat het geheel vanuit eigen initiatief wordt gerealiseerd, zonder tussenkomst van een woningbouwvereniging of zorginstelling.

Terwijl bouwvakkers hard aan de slag waren in de Mathildastraat, is achter de schermen hard gewerkt aan de zorgvisie en het huishoudelijk reglement van het TICOhuis. Het Stichtingsbestuur is hierin actief ondersteund door werkgroepen die bestonden uit ouders van de bewoners en professionals die zich hier vrijwillig voor ingezet hebben.

Inmiddels heeft Stichting TICO ook de ANBI-status gekregen.

ANBI-goedgekeurddoel-300x300
 

De Stichting is ook aangesloten bij Klachtenportaal Zorg