TICOhuis heeft het goed bekeken

Het TICOhuis was weer ‘zichtbaar’

Dit keer zijn we goed bedeeld door Stichting Specsavers Steunt. Vorig jaar hebben heel veel mensen op ons gestemd. Hierdoor werden wij door Stichting Specsavers Steunt gekozen als goed doel. Heel 2018 werd er voor elke verkochte bril een bijdrage gestort in een goede doelen pot.

Specsavers Oosterhout heeft het gelukkig heel druk gehad! Er zijn veel brillen verkocht en dit heeft er voor gezorgd dat we afgelopen vrijdag een mooie cheque van € 1356,46 in ontvangst mochten nemen.

 

Een aantal bewoners waren naar de mooie nieuwe Specsavers winkel in het overdekte winkelcentrum Arendshof gekomen om de bloemen en de cheque in ontvangst te nemen.

Wat een mooi bedrag!

Specsavers Bedankt!

Warm hart van Zusters Catharinadal

De zusters van het Catharinadal brachten een hele mooie cheque.

Het bedrag is het resultaat van een mooie actie die gehouden werd door uitgeverij E.M. de Jong samen met de zusters.
De aanleiding hiervoor was de verkoop van een Special Edition wijnkistje met de eerste flessen wijn. Wijn die gemaakt is op een nieuwe wijngaard van de Zusters Norbertinessen van Sint Catharinadal in Oosterhout.
Lees het hele artikel in Weekblad Oosterhout

Opening van de tuin

De TICOtuin is zo goed als af.

Van een lelijke parkeerplaats naar een prachtige stadstuin.
Toen de bewoners in februari het pand betrokken was de binnenkant al ver klaar. Een geweldig openingsweekend in april volgde. We hebben toen een mega grote feesttent op ons achterterrein geplaatst. Dat kon toen ook nog, want het was toen nog een lelijke ongezellige parkeerplaats.

Daar moest wat aan gebeuren. Maar we moesten nog wel even doorsparen en we kregen gelukkig hulp van vele gulle gevers.
Eerst is er een mooi tuinplan ontworpen door Anita van Heusden van Pico Verde.

Daar is toen een gedetailleerde planning op los gelaten en natuurlijk moesten ook alle materialen worden besteld. Omdat we een hele mooie en warme zomer hadden, moesten we voor de tussentijd wel zorgen dat er gezellig buiten gegeten kon worden. Dus kregen we tijdelijk meubilair in bruikleen van Satelliet Meubelen.

Op 17 september was het dan eindelijk zover. Het grote werk ging beginnen. Drie weken lang reden er grote graafmachines door de tuin. Alles werd eruit gegraven. Eén grote zandbak. Er werd bestraat, grind erin gereden, plantenbakken geplaatst en heel mooi gras (ja, het is echt gras en geen kunstgras!). De kabels voor de verlichting en een mooi sproeisysteem werden ook aangelegd.

Nog meer grote vrachtwagens en bouwlui werden aangerukt. Er moesten ook nog een fietsenstalling en een mooie grote overkapping worden gebouwd. Heel veel handen gingen uit de mouwen. Vele ouders hebben samen met heel wat bouwlieden onze prachtige fietsenstalling en overkapping gebouwd. Wat een werk is daar verricht.

Alles leuk en wel, maar een tuin met alleen maar gras zonder planten dat ziet er natuurlijk niet uit. Dus werden in het weekend van 12 en 13 okt de planten erin gezet. We kregen hulp van een groep vrijwilligers van de firma Bostec. Er werd driftig aangeplant en het nieuwe tuinmeubilair was ook gearriveerd. Tegen het einde van zaterdagmiddag was de grootste klus geklaard.
De bewoners hadden die dag een gezellig uitstapje naar Dierenpark Overloon en bij thuiskomst werden ze verrast met een lekkere bubble om te proosten op hun nieuwe tuin. Iedereen was onder de indruk van de mooie tuin. Er werd gelijk gebruik gemaakt van de gezellige tuinoverkapping. “De Chill-hoek” werd het al gelijk genoemd.

Voorlopig kon er nog even worden genoten van de nieuwe tuin omdat we zo’n mooie en vooral lange zomer hebben gehad.

De tuin is nog niet helemaal af, want een mooie grote pergola met schommels moet nog worden geplaatst. Dat zal in het voorjaar weer gaan gebeuren. Ondertussen is de verlichting aangesloten en zal ook ons mooie sproeisysteem voor het gras nog worden aangesloten.
Maar eigenlijk kunnen we wel zeggen dat we nu een hele mooie stadstuin hebben.
Nu dit grote project (zo goed als) klaar is, vonden we het ook tijd worden om hem dan ook feestelijk te openen met alle bewoners, hun ouders en het personeel.

De officiële opening vond plaats op 30 november 2018.
Voorzitter Paul Borger, heeft samen met onze bewoner Pim een mooi standbeeld onthuld. Niet zomaar een standbeeld, maar een eigenhandig door Pim zelf gebeeldhouwde bloem. Prachtig! Die heeft een prominent plekje gekregen in de tuin. Dankjewel Pim! Super mooi gemaakt.

Ook hier werd geproost en werd iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt nogmaals bedankt.
We willen ze hieronder nog graag vermelden.

Onze prachtige stadstuin is mede mogelijk gemaakt door:

Daarnaast natuurlijk nog de vele sponsoren die ons het hele jaar hebben verrast met hun financiële bijdrages die door middel van vele leuke acties bijeen zijn gebracht. Delen hiervan zijn ook ten goede gekomen aan onze fijne nieuwe tuin.

Ook door de hulp van de volgende vrijwilligers;
Anita van Heusden, Anthonie van Tienderen, Chris & Martijn Ras, medewerkers van Bostec.
En de ouders/familie en bewoners; Audrey & Mark Tak, Dennis & Johnny Sikking, Eric & Pim Beumer, Mariëtte van Rijckevorsel, Ben Post, Erik Gommers, Huub Bouwens en Peter van Oosterhout & Yvon Snelders.

IEDEREEN HARTELIJK BEDANKT!

(mochten wij onverhoopt sponsoren of vrijwilligers zijn vergeten, onze excuses.

Cheque Ballonfestival overhandigd aan TICOhuis

Mooie bijdrage van Ballonfestival Oosterhout voor TICOhuis

Op 5 september reikte Jean Pierre van der Pol, voorzitter van Rotary Club cheques uit aan het TICOhuis en aan de Stichting Leergeld West-Brabant Oost. Beide goede doelen ontvingen een bedrag van € 5.000,-. Voor ons TICOhuis namen Mariëtte en Roel de cheque in ontvangst en voor de Stichting Leergeld waren Charlotte van ’t Hullenaar en Paul Oomen de gelukkigen.

De tweede editie van het Ballonfestival Oosterhout was op 15 juni j.l. en werd georganiseerd door Stichting Classic Wings & Wheels en SKY Ballonvaarten met ondersteuning van de Rotary Club Oosterhout. De opbrengst is volledig ten goede gekomen van Stichting TICO en Stichting Leergeld West-Brabant Oost. De officiële opening werd toen verricht door Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark.

De tweede editie van het ‘Ballon Festival Oosterhout’ was dankzij de geweldige medewerking van de Gemeente Oosterhout groots opgezet met de intentie uit te
groeien tot een tweejaarlijks terugkerend evenement. Twintig luchtballonnen met 150 passagiers stegen op van het Slotjesveld in het centrum van Oosterhout waar zo’n 3000 mensen genoten van een prachtig spektakel.

Wij danken alle mensen die dit geweldige evenement mogelijk hebben gemaakt en die een financiële bijdrage hebben gedaan.

Rotary Club, heel hartelijk bedankt voor deze mooie bijdrage!

Zonnepanelen officieel in werking

Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) heeft er voor gezorgd, samen met een paar andere sponsors dat TICOhuis zonnepanelen op het dak heeft gekregen.

Dat levert niet alleen een besparing van elektriciteit, en dus minder energiekosten op, maar zorgt er gelijk voor dat we duurzaam bezig zijn.

De panelen zijn in mei al met behulp van Teuben met een grote kraan op het dak geplaatst (zie hier). De panelen hebben dus al het hele voorjaar en zomer hun best kunnen doen. En aangezien we fantastisch weer hebben gehad, is de opbrengst al aanzienlijk!

Maar ondanks dat de panelen al enige tijd op het dak staan, was er nog geen gelegenheid geweest om de installatie officieel te openen. Dat kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, dus was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Vele leden van ONE, het personeel, het bestuur en natuurlijk vele bewoners waren hierbij aanwezig. Er werd eerst een kopje koffie gedronken voordat de officiële speech werd gehouden.

Na de speech ging iedereen naar buiten. Daar mochten Thomas en Mats de stekker in elkaar doen en hopla!…. daar was de groene stroom. Twee mooie ‘sky-dancers’ gingen omhoog en stonden vrolijk wapperend te dansen. En zoals het natuurlijk bij elke feestelijke opening hoort was er ook voor iedereen een glaasje ‘bubbels’.

Een geslaagde opening voor een geslaagd project. Nu gaan we verder sparen zodat we hopelijk in de toekomst meer panelen kunnen plaatsen om zo nog meer zonne-energie te kunnen gaan opwekken.

TICOhuis bedankt iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. In het bijzonder:
ONE – Pebble Green Systems – Restaurant Irodion – Teuben – Enexis

“Eerst eten” met onze burgemeester

Onze burgemeester Marcel Fränzel had beloofd om te komen eten.

Ook al is deze burgemeester een interim burgemeester, ook hij is goed bekend met de typisch Oosterhoutse uitspraak; “Eerst Eten”

Hij kwam vorige week gezellig bij ons eten. Best spannend natuurlijk! Er werden wat extra aardappeltjes geschild om voldoende slastamppot te kunnen serveren.

Toen hij binnenkwam werd er eerst een beetje beteuterd gekeken. Een burgemeester heeft toch een mooie ketting om? Maar de teleurstelling was snel voorbij, toen de burgemeester de stevige ambtsketting tevoorschijn haalde. Een aantal bewoners wilde hem wel even vasthouden en merkte toen dat het toch best een zware ketting is. De ketting ging om en voilà, toen was hij pas een echte burgemeester! Dan dus ook maar gelijk op de foto.

Burgemeester Fränzel, nam gezellig de tijd om kennis te maken met alle bewoners en ging vervolgens eerst op de benedenverdieping met de bewoners aan tafel voor de stampot. Het goed gevulde bord, ging snel leeg. Het smaakte hem prima. Toen het tijd was voor het toetje, is hij naar de bovenverdieping gegaan om daar lekker te smikkelen van het dessert met de bewoners van de bovengroep. Er werd volop gekletst. Heel gezellig hoor! Knap ook hoe hij zo snel alle namen wist te onthouden.

Kortom; iedereen heeft genoten en hopelijk heeft de burgemeester lekker gegeten.

 

Kringloop Graafstroom bedankt!

Stichting Kringloopcentrum Graafstroom is een organisatie die zich inzet voor het goede doel. Uit de netto opbrengst van de kringloopwinkel wordt drie keer per jaar geld gegeven aan diverse organisaties en/of projecten.

Op donderdag 31 mei namen de moeder en zus van onze bewoner Annabel, namens het TICOhuis, een mooie cheque in ontvangst.
De verkoop van de afgelopen 4 maanden werd verdeeld over 5 mooie doelen, waaronder wij dus één van de gelukkigen waren. Ze heeft er ook een presentatie mogen geven over het TICOhuis.

De cheque werd overhandigd door Marlies, zij is vrijwilligster bij de kringloopwinkel en had ons opgegeven als goed doel.

Kringloopwinkel Graafstroom, heel hartelijk bedankt namens alle bewoners voor dit mooie gebaar.

TICOhuis blijft goed zichtbaar!

Het TICOhuis is de afgelopen tijd op vele manier in het nieuws geweest.

Run Ride Row
We waren actief tijdens het nieuwe evenement Run, Ride & Row op 22 april. Dit werd georganiseerd door de Lions Club Oosterhout Alm & Donge en Mountainbike Tracks Oosterhout, met medewerking van Atletiek en Trimvereniging Scorpio, en waterscouting Het Zuiderkruis.
Men wilden er graag een goed doel aan verbinden en kwamen in contact met NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Zij hebben op hun beurt voor een lokaal project gekozen om de opbrengst aan te doneren. Dat werd het TICOhuis.
We hebben natuurlijk ook zelf onze sportieve beentje voor gezet en hebben net als 6 andere teams hard gelopen, rondjes gefietst op de mountainbike en geroeid op het Wilhelminakanaal.

De opbrengst werd met 50% verhoogd door NSGK en dat leverde een gigantisch bedrag op van € 11.726,25. Aan alle mensen die hieraan hebben meegewerkt….. super bedankt!!

Ibizaparty van Lions Club Oosterhout Centrum
Op woensdag voor Hemelvaart – 9 mei 2018 – was het tropisch warm. En dat kwam goed uit want Lions Club Oosterhout Centrum organiseerde een heerlijk zomers feest met dit jaar ons TICOhuis als goed doel.
Ibiza werd naar Oosterhout gehaald! En eerlijk is eerlijk; restaurant La Cantina met zijn Spaanse sferen, kreeg een extra dimensie. De palmbomen, de mooie strandtent met witte lampionnen, het echte strandzand en een superfraaie gin-tonicbar zorgden samen met de catchy muziek van de DJ’s voor een echt Ibiza gevoel.
Er werd gegeten van het tapasbuffet, gedronken en gekletst. Later op de avond was de prijsuitreiking van de loterij waar mooie prijzen gewonnen werden. Heerlijke verzorgingspakketten, een verzorgde dag varen op een mooie sloep en zelfs een vakantie voor twee personen naar….. Ibiza!. Daarna gingen de voetjes van de vloer.
De opbrengst van deze gezellig avond wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kaaienloop
Op zaterdag 12 mei hebben we voor de 2e keer meegedaan aan de Oosterhoutse Kaaienloop. Dit keer hadden we meer geluk. De weergoden waren ons beter gezind dan vorig jaar. We hebben meegelopen met de VB-loop (verstandelijke beperkten loop). We hadden helaas niet zoveel deelnemers. Het zal waarschijnlijk aan de gekozen dag liggen. Het viel namelijk in het Hemelvaart weekend.
Maar we hadden gelukkig weer heel veel steun van de lopers van SpelendeReis (het voormalig logeerhuis van een aantal van onze bewoners). Samen met een heleboel lieve begeleiders is iedereen met een fantastische tijd over de streep gekomen.
Ook van deze organisatie mochten we al een supermooie cheque in ontvangst nemen! Allemaal super goed gedaan hoor! Hopelijk volgend jaar een grotere delegatie van bewoners, personeel en andere verstandelijk beperkten uit Oosterhout en omstreken. Dat zou mooi zijn.

TICOhuis nu ook duurzaam

In het najaar verraste ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) ons met het nieuws dat het TICOhuis was gekozen als het goede doel waar ONE tegen kostprijs en zonder installatiekosten zonnepanelen zou plaatsen. Daarna heeft ONE zelfs geld ingezameld om de zonnepanelen volledig gratis aan te kunnen bieden.

Vorige week dinsdag 8 mei was het zover. Nadat op maandag de zonnepanelen op het dak van het TICOhuis waren getakeld, zijn ze op 8 mei geïnstalleerd en aangesloten.
Door het mooie weer in het hemelvaartsweekend deden ze direct hun werk. De 20 zonnepanelen zullen tot een behoorlijke reductie van de elektriciteitskosten leiden. Naast het voordeel van deze duurzame energievorm, is er ook een voordeel voor alle bewoners van het TICOhuis. De reductie in elektriciteitskosten zal volledig in mindering worden gebracht op de servicekosten die de bewoners maandelijks betalen. Zo hebben zij er dus een aardig zakcentje bij.

Stichting TICO wil ONE hartelijk danken voor dit geweldig initiatief en alle energie die zij hier in gestoken hebben. Verder wil zij alle donateurs hartelijk danken voor hun bijdragen. Dit is weer een grote stap naar het verder compleet maken van het TICOhuis.

Zoals op de foto’s te zien is, kunnen er nog meer zonnepanelen op het TICOhuis geplaatst worden. Heeft u belangstelling of wenst u of uw bedrijf verder invulling te geven aan het MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), neem dan gerust contact op met Stichting TICO.
Wij weten nog wel een mooie invulling!