TICOhuis in de optocht I

Op zondag 23 februari zijn onze bewoners van het TICOhuis te zien als deelnemers aan de Carnavalsoptocht in Oosterhout.

Hebt u het artikel over het ontstaan van dit idee en het bouwen van onze wagen al gelezen?

Bekijk dan hier naar wat leuke foto’s en het artikel uit BN/De Stem

U komt toch ook wel kijken naar onze Smiley-wagen? We lopen op zondag 23 februari in de grote optocht op nummer 9.

Kerstdiner met bewoners

Het jaar nadert alweer zijn einde. Vele bewoners gaan naar huis met de feestdagen.

Dus werd er besloten om alvast een gezellig Kerstdiner met z’n allen te houden. De groep is lekker gaan eten bij La Cantina. Het was een heerlijk ongedwongen sfeertje en iedereen heeft prima genoten.

Voor iedereen was er wel wat naar zijn zin, met die lekkere tapas. Smullen dus.

Sommigen namen er een lekker pilsje bij, de ander hield het bij een verfrissend glaasje cola. Het was in ieder geval een vrolijke bende. Iedereen heeft er van genoten, lekker gegeten en veel plezier gehad.

Wij wensen u hele Prettige Feestdagen en een Gezond Nieuwjaar!

Zomer in het TICOhuis

Het is zomer en we genieten volop!

Het zonnetje schijnt, de temperatuur loopt soms flink op. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben de zomer in onze bol!

Voordat de zomervakantie voor iedereen zou beginnen zijn we eerst met z’n allen naar de Efteling geweest. Gelukkig was het niet te heet en heerlijk droog. Dus een bolderkar met drinken en lekkers mee en huplakee…. met z’n allen genieten maar. Het was weer een super toffe dag.

Daarna begonnen de vakantieweken. Er waren steeds een paar bewoners en personeelsleden heerlijk op vakantie. Maar er waren ook bewoners die vrij hadden van hun werk en toch lekker in het TICOhuis bleven. Dat bood natuurlijk mogelijkheden voor wat leuke zomeractiviteiten.
Twee weken lang was er van alles te doen. Voor ieder wat wils: zwemmen, high tea, boerengolf, bioscoop, kaasboerderij, bowlen, ijzertijd boerderij, picknicken, gezellig knutselen en relaxen in het TICOhuis. Tijdens de hete dagen stond het opblaas zwembad in de tuin of werd er lekker ‘gekeet’ door een watergevecht te houden!

Hieronder ziet u een aantal gezellige foto’s van een aantal van deze uitstapjes.

De zomer kabbelt nog lekker even voort, sommigen van ons zijn of gaan nog op vakantie.
Gaat u ook nog? Dan wensen wij u ook zo’n gezellige zomer en een hele fijne vakantie!

‘Onze Paul’ heeft afscheid genomen

Onze voorzitter Paul Borger heeft afscheid genomen.

Paul was al voor de oprichting van Stichting TICO bij de opzet van ons TICOhuis betrokken.
Samen met de initiatiefouders was hij erbij toen de eerste geïnteresseerden naar onze informatieavonden kwamen. Vele gesprekken over hoe we ons huis wilde gaan opzetten volgden.

Voordat de verbouwing startte, heeft hij meegedacht over de indeling van het huis. Ging hij samen mee op pad om te zorgen dat het TICOhuis er ook echt huiselijk uit kwam te zien en dat het aan niks zou ontbreken. Mooie keukens met alle apparatuur, potten en pannen, serviesgoed en bestek mee aanschaffen. Een gezellige inrichting mee uitzoeken. Dat was heel goed aan hem besteed.

Maar zeker ook als voorzitter van Stichting TICO heeft hij veel voor ons betekend.
Hij heeft vele ouderbijeenkomsten geleid om alle informatie op een overzichtelijke en duidelijke manier over de bühne te brengen.
Ook heeft hij samen met verschillende commissies heel wat hoofdbrekers gehad aan het opstellen van een zorgvisie en een huishoudelijk reglement, maar ook over de selectie van bewoners en wie het beste in welke woongroep zou passen.
Sinds zijn voorzitterschap vanaf 1 november 2016 heeft hij intensief leiding gegeven in zijn taak als voorzitter. Hij heeft samen met anderen gezorgd dat er een gezonde financiële organisatie staat en dat hij een aanspreekpunt was voor bestuursleden, ouders en personeel.

Maar bovenal heeft hij altijd het belang van onze bewoners als hoofddoel voor ogen gehouden. Onze bewoners zijn dan ook allemaal groot fan van ‘onze Paul’

Nu na zo’n 3 jaar zeer intensief en geheel op vrijwillige basis, bezig te zijn geweest met Stichting TICO, het TICOhuis, het personeel, de ouders en de bewoners, heeft hij besloten terug te treden en meer tijd vrij te maken voor zijn gezin.

Wij wensen Paul heeft veel succes en geluk in de toekomst en hebben hem inmiddels persoonlijk bedankt tijdens een gezellige BBQ met cadeau’s en bloemen.

Wij hopen dat hij nog regelmatig even gezellig een bakkie koffie komt drinken in ons TICOhuis.

Beste Paul,
Heel hartelijk bedankt voor ALLES!

Buijs was in Huis!

Burgemeester Marc Buijs kwam eten.

Onze nieuwe burgemeester Marc Buijs kreeg vrij snel na zijn aantreden een gezellige vuurdoop in het Oosterhoutse Carnaval. Hij ging met Prins Mienus XIV en zijn gevolg op pad. Daar liep hij Mats, een verwoed carnavalsvierder en tevens bewoner van het TICOhuis, tegen het lijf. Die wilde wel even met de burgemeester op de foto. Er volgde een praatje en gelijk de afspraak om eens op bezoek te komen.

Er werd een paar dagen later een telefoontje gepleegd naar zijn secretaresse en een datum geprikt.
Maar alleen op de koffie…. dat past niet bij Oosterhout. Daar is niet voor niets de slogan: “Eerst Eten….” nog steeds een gevleugelde uitspraak. Dus werd ook onze nieuwe burgemeester net als zijn voorganger gevraagd om gezellig een hapje mee te eten. Dat vond hij wel leuk.

Op donderdag 9 mei was het zover. Een warm welkom viel hem ten deel en hij kon in de woonkamer op de bovenverdieping lekker aanschuiven voor het hoofdgerecht. Die dag stond er “Stoofvlees à la Luna” op het menu. Een heerlijk pittig stoofvleesgerecht met rijst. Dat is het favoriete gerecht van onze Luna, zoals de naam al doet vermoeden.
In de woonkamer beneden at hij nog een heerlijk toetje mee.
Op die manier kon hij op z’n gemak kennismaken met alle bewoners van het TICOhuis.

Een uitgebreide rondleiding en als afsluiter nog een mooie groepsfoto en een uitnodiging om allemaal een keertje bij hem op de koffie te komen en zijn werkplek eens te komen bekijken in het gemeentehuis. Nou dat was een leuke verrassing. We zullen een afspraakje maken en zodra we op bezoek zijn geweest, zal ook daarvan een klein verslagje te lezen zijn.

TICOhuis heeft het goed bekeken

Het TICOhuis was weer ‘zichtbaar’

Dit keer zijn we goed bedeeld door Stichting Specsavers Steunt. Vorig jaar hebben heel veel mensen op ons gestemd. Hierdoor werden wij door Stichting Specsavers Steunt gekozen als goed doel. Heel 2018 werd er voor elke verkochte bril een bijdrage gestort in een goede doelen pot.

Specsavers Oosterhout heeft het gelukkig heel druk gehad! Er zijn veel brillen verkocht en dit heeft er voor gezorgd dat we afgelopen vrijdag een mooie cheque van € 1356,46 in ontvangst mochten nemen.

 

Een aantal bewoners waren naar de mooie nieuwe Specsavers winkel in het overdekte winkelcentrum Arendshof gekomen om de bloemen en de cheque in ontvangst te nemen.

Wat een mooi bedrag!

Specsavers Bedankt!

Warm hart van Zusters Catharinadal

De zusters van het Catharinadal brachten een hele mooie cheque.

Het bedrag is het resultaat van een mooie actie die gehouden werd door uitgeverij E.M. de Jong samen met de zusters.
De aanleiding hiervoor was de verkoop van een Special Edition wijnkistje met de eerste flessen wijn. Wijn die gemaakt is op een nieuwe wijngaard van de Zusters Norbertinessen van Sint Catharinadal in Oosterhout.
Lees het hele artikel in Weekblad Oosterhout

Opening van de tuin

De TICOtuin is zo goed als af.

Van een lelijke parkeerplaats naar een prachtige stadstuin.
Toen de bewoners in februari het pand betrokken was de binnenkant al ver klaar. Een geweldig openingsweekend in april volgde. We hebben toen een mega grote feesttent op ons achterterrein geplaatst. Dat kon toen ook nog, want het was toen nog een lelijke ongezellige parkeerplaats.

Daar moest wat aan gebeuren. Maar we moesten nog wel even doorsparen en we kregen gelukkig hulp van vele gulle gevers.
Eerst is er een mooi tuinplan ontworpen door Anita van Heusden van Pico Verde.

Daar is toen een gedetailleerde planning op los gelaten en natuurlijk moesten ook alle materialen worden besteld. Omdat we een hele mooie en warme zomer hadden, moesten we voor de tussentijd wel zorgen dat er gezellig buiten gegeten kon worden. Dus kregen we tijdelijk meubilair in bruikleen van Satelliet Meubelen.

Op 17 september was het dan eindelijk zover. Het grote werk ging beginnen. Drie weken lang reden er grote graafmachines door de tuin. Alles werd eruit gegraven. Eén grote zandbak. Er werd bestraat, grind erin gereden, plantenbakken geplaatst en heel mooi gras (ja, het is echt gras en geen kunstgras!). De kabels voor de verlichting en een mooi sproeisysteem werden ook aangelegd.

Nog meer grote vrachtwagens en bouwlui werden aangerukt. Er moesten ook nog een fietsenstalling en een mooie grote overkapping worden gebouwd. Heel veel handen gingen uit de mouwen. Vele ouders hebben samen met heel wat bouwlieden onze prachtige fietsenstalling en overkapping gebouwd. Wat een werk is daar verricht.

Alles leuk en wel, maar een tuin met alleen maar gras zonder planten dat ziet er natuurlijk niet uit. Dus werden in het weekend van 12 en 13 okt de planten erin gezet. We kregen hulp van een groep vrijwilligers van de firma Bostec. Er werd driftig aangeplant en het nieuwe tuinmeubilair was ook gearriveerd. Tegen het einde van zaterdagmiddag was de grootste klus geklaard.
De bewoners hadden die dag een gezellig uitstapje naar Dierenpark Overloon en bij thuiskomst werden ze verrast met een lekkere bubble om te proosten op hun nieuwe tuin. Iedereen was onder de indruk van de mooie tuin. Er werd gelijk gebruik gemaakt van de gezellige tuinoverkapping. “De Chill-hoek” werd het al gelijk genoemd.

Voorlopig kon er nog even worden genoten van de nieuwe tuin omdat we zo’n mooie en vooral lange zomer hebben gehad.

De tuin is nog niet helemaal af, want een mooie grote pergola met schommels moet nog worden geplaatst. Dat zal in het voorjaar weer gaan gebeuren. Ondertussen is de verlichting aangesloten en zal ook ons mooie sproeisysteem voor het gras nog worden aangesloten.
Maar eigenlijk kunnen we wel zeggen dat we nu een hele mooie stadstuin hebben.
Nu dit grote project (zo goed als) klaar is, vonden we het ook tijd worden om hem dan ook feestelijk te openen met alle bewoners, hun ouders en het personeel.

De officiële opening vond plaats op 30 november 2018.
Voorzitter Paul Borger, heeft samen met onze bewoner Pim een mooi standbeeld onthuld. Niet zomaar een standbeeld, maar een eigenhandig door Pim zelf gebeeldhouwde bloem. Prachtig! Die heeft een prominent plekje gekregen in de tuin. Dankjewel Pim! Super mooi gemaakt.

Ook hier werd geproost en werd iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt nogmaals bedankt.
We willen ze hieronder nog graag vermelden.

Onze prachtige stadstuin is mede mogelijk gemaakt door:

Daarnaast natuurlijk nog de vele sponsoren die ons het hele jaar hebben verrast met hun financiële bijdrages die door middel van vele leuke acties bijeen zijn gebracht. Delen hiervan zijn ook ten goede gekomen aan onze fijne nieuwe tuin.

Ook door de hulp van de volgende vrijwilligers;
Anita van Heusden, Anthonie van Tienderen, Chris & Martijn Ras, medewerkers van Bostec.
En de ouders/familie en bewoners; Audrey & Mark Tak, Dennis & Johnny Sikking, Eric & Pim Beumer, Mariëtte van Rijckevorsel, Ben Post, Erik Gommers, Huub Bouwens en Peter van Oosterhout & Yvon Snelders.

IEDEREEN HARTELIJK BEDANKT!

(mochten wij onverhoopt sponsoren of vrijwilligers zijn vergeten, onze excuses.

Cheque Ballonfestival overhandigd aan TICOhuis

Mooie bijdrage van Ballonfestival Oosterhout voor TICOhuis

Op 5 september reikte Jean Pierre van der Pol, voorzitter van Rotary Club cheques uit aan het TICOhuis en aan de Stichting Leergeld West-Brabant Oost. Beide goede doelen ontvingen een bedrag van € 5.000,-. Voor ons TICOhuis namen Mariëtte en Roel de cheque in ontvangst en voor de Stichting Leergeld waren Charlotte van ’t Hullenaar en Paul Oomen de gelukkigen.

De tweede editie van het Ballonfestival Oosterhout was op 15 juni j.l. en werd georganiseerd door Stichting Classic Wings & Wheels en SKY Ballonvaarten met ondersteuning van de Rotary Club Oosterhout. De opbrengst is volledig ten goede gekomen van Stichting TICO en Stichting Leergeld West-Brabant Oost. De officiële opening werd toen verricht door Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark.

De tweede editie van het ‘Ballon Festival Oosterhout’ was dankzij de geweldige medewerking van de Gemeente Oosterhout groots opgezet met de intentie uit te
groeien tot een tweejaarlijks terugkerend evenement. Twintig luchtballonnen met 150 passagiers stegen op van het Slotjesveld in het centrum van Oosterhout waar zo’n 3000 mensen genoten van een prachtig spektakel.

Wij danken alle mensen die dit geweldige evenement mogelijk hebben gemaakt en die een financiële bijdrage hebben gedaan.

Rotary Club, heel hartelijk bedankt voor deze mooie bijdrage!