We zitten echt niet stil hoor! Carnaval, optocht, vakantie

Het is al weer een poos geleden dat we hier een nieuwsupdate hebben geplaatst.

Social media gaat vaak zoveel sneller, dat onze website vergeten wordt. Toch willen we u als geïnteresseerde natuurlijk toch wel even bijpraten over het eerste halfjaar van 2022.

Het verschrikkelijke Coronavirus is gelukkig weer een heel stuk rustiger en dat gaf ons de mogelijkheid om weer leuke dingen te ondernemen.

 

 

 

*Merry Christmas *

Alweer onze vierde Kerst in het TICOhuis. Wat vliegt de tijd. En wat hebben we van die vier jaar toch al veel beleefd. Heel veel leuke momenten en natuurlijk ook wel wat minder leuke.

Ook Corona gooit wel wat roet in het eten van plezier. Helaas geen Kerstshow in de Efteling, dus hebben we een extra feestelijk Kerstdiner.
Heerlijk gegeten!!

Fijne Feestdagen iedereen en blijf gezond in 2022!!

De tandem is er!

Eerder meldden we al dat we een elektrische tandem zouden krijgen. We hebben proefrondjes gereden en gekeken welke het fijnst zou zijn. Toen werd de gewenste tandem besteld en taadaa….. hij is er!.
De firma Tweewieler Service Rob van Seters kwam hem afleveren en er werden natuurlijk gelijk even wat rondjes gefietst.

We kunnen er nu gezellig op uit.
Sponsors heel erg bedankt!

Activiteiten-update

Het is al weer even geleden dat we een nieuwsupdate hebben gegeven. Niet dat er niks gebeurt in het TICOhuis natuurlijk. Er gebeurt van alles.

We hebben een BBQ gehouden voor alle bewoners met hun ouders, personeel en de Club van 100 leden. Dit was eindelijk weer mogelijk na alle Corona-perikelen en werd door iedereen gewaardeerd. We hebben heerlijk gegeten en gezongen in de tuin.

Begin september werden we uitgenodigd om bij restaurant El Toro Negro heerlijke hamburgers te komen eten. De eigenaar heeft zijn zaak overgedaan en wilde ons nog graag een keertje trakteren. Van zo’n super aanbod maakten onze bewoners dankbaar gebruik en brachten een mooie bos bloemen mee ter afscheid en als dank.

Elk weekend probeert onze activiteitenclub iets leuks te verzinnen. En we kunnen gerust zeggen; Dat lukt heel aardig!!

Zo zijn ze gaan varen in de Biesbosch, worden er gezellige buitenspelletjes georganiseerd of een keertje naar de bioscoop gereden met onze geweldige TICObus. Zo zijn ze pas nog naar Reptielenhuis ‘de Aarde’ in Breda geweest. Best eng die krokodillen, vogelspinnen en slangen.

En wat dachten jullie van ons jaarlijkse grote uitstapje?? Dat was helaas door alle beperkingen vorig jaar niet mogelijk, maar nu konden we dan eindelijk weer met z’n allen naar de Efteling. Helaas was het soms wel een beetje nat (en dan bedoelen we niet van de Piraña). De regenponcho’s boden uitkomst en het mocht zeker de pret niet drukken.

Kortom, weer volop plezier beleefd!.

Achmea brengt een mooie cheque.

Vandaag werden we verrast door twee medewerkers van Achmea Reinsurance. Ze kwamen ons een cheque met een geweldig mooi bedrag brengen.
Een bedrag van € 1807,50!

 

Deze grote donatie komt heel goed van pas, want we wilden heel graag een elektrische tandem gaan aanschaffen. Mede door de donatie van Achmea Reinsurance en onze Club van 100 leden hebben we nu een groot deel van de aanschafkosten voor zo’n toch wel kostbare tandem bij elkaar.

De firma Van Raam kwam met wat voorbeeld modellen. Er werden proefritjes gereden met zowel de kleinere bewoners als de ‘lange mannen’ uit ons huis. Het moet natuurlijk wel een tandem worden die voor alle bewoners leuk, handig en veilig is om op te fietsen.

 

Het bedrag van Achmea is ingezameld met hun jaarlijkse ‘goede-doelen-veiling’. Medewerkers brengen alle eindejaarsgeschenken in voor de veiling. Er wordt geboden op de mooie geschenken en de totale opbrengst is voor het goede doel. Dit jaar was ons TICOhuis de gelukkige om de cheque in ontvangst te mogen nemen.

De tandem wordt besteld maar we moeten nog wel een poosje wachten in verband met een lange levertijd. Zodra hij er is, zullen we weer een berichtje plaatsen om hem te showen.

Voor nu… Achmea Reinsurance heel hartelijk bedankt!!!

BBQ bij Houthallen

Onze bewoners mochten komen proefdraaien.

Onze kok Peter wordt ook de ‘BBQ-koning’ van de Houthallen. Aan het Wilhelminakanaal Zuid in Oosterhout, vind je de tijdloze hangars van de voormalige Galvanitasfabriek, waar vroeger schoolstoeltjes gemaakt werden.  De Galvanitasfabriek wordt nieuw leven in geblazen en zal een bruisende hotspot worden van wonen, werken, vrijetijdsactiviteiten, horeca en cultuur.  Je vindt er o.a. de Houthallen.

Met tropische temperaturen, lekker eten en drinken is het een heerlijk uitje geweest. Gezellig chillen in de zitzakken en het ‘strand-zand’ tussen de tenen.

Ze hebben genoten!

Hatsekidee!!

Smulnarren en Smulnarinnekes, Hatseki…dee,

Helaas kunnen we geen Carnaval vieren en weer niet meedoen aan de optocht. Vorig jaar waren onze bewoners enthousiast aan de slag gegaan om een eigen wagen te bouwen om mee te lopen in ons mooie Kaaiendonk. Toen gooide het slechte weer roet in het eten en konden we niet meelopen. Wat we toen nog niet konden vermoeden was dat we het hele jaar beperkt zouden worden in onze vrijheid. De Corona-pandemie spoelde over ons heen.

Dat heeft er voor gezorgd dat we ook dit jaar nog steeds geen optocht kunnen lopen.

Maar we houden de moed erin. Onze vrijwilliger Helmut heeft er toch de sfeer weer in gekregen. Onze bewoners zijn weer aan de slag gegaan om het TICOhuis in Carnavalssferen te hullen. Er is driftig geknutseld en geverfd en het resultaat is een prachtige collectie maskers en tekeningen. Super gezellig!

We gaan toch een beetje feest vieren en ‘met die handjes…. de lucht in’.

Veel plezier! Alaaf!

3 jaar TICOhuis

Het TICOhuis bestaat 3 jaar!!

Op zaterdag 3 februari 2018 gingen onze eerste bewoners het TICOhuis in. Verdeeld over kleine groepjes kwamen gaandeweg onze bewoners het TICOhuis in. Rustig wennen, want ze kwamen allemaal vanuit een veilig thuis van pa en ma bij ons wonen.

Vooraf hadden we al heel wat leuke activiteiten georganiseerd om aan elkaar te wennen.
Het was dus niet helemaal onbekend, maar wel heel spannend om nu dan toch echt op zichzelf te gaan wonen.

Inmiddels zijn we dus 3 jaar open. Onze bewoners hebben het goed naar hun zin en wonen hier met plezier. We kunnen het helaas niet met leuke feestelijkheden vieren, maar we besteden er zeker wel aandacht aan. Een heerlijk feestdiner, slingers en natuurlijk taart.

Hopelijk kunnen we er volgend jaar wel een leuke feestdag van maken.

Misschien is het leuk om onze oude berichten nog eens terug te kijken?

Onze eigen TICObus!!

We hebben er lang op moeten wachten, maar hij is er!

De spiksplinternieuwe TICObus met alles erop en eraan, is eindelijk afgeleverd.

Maandag 4 januari was het dan zover. Onze teammanager Lisette van der Vliet en bestuurslid Ben Post konden de sleutels van de TICObus in ontvangst nemen.

Natuurlijk waren er ook al een paar van onze bewoners bij aanwezig. De oh’s en ah’s waren duidelijk hoorbaar. “Wat een mooie bus! Is die van ons!? Wauw, te gek. Nu kunnen we met z’n allen naar de bioscoop of het zwembad”. En opmerkingen als “Wat gaaf, ik wil erin!” of “Rijden, rijden, kunnen we een rondje rijden?” Kortom hele enthousiaste reacties van zowel onze bewoners als van medewerkers.

Er werd dus gelijk een ritje met de bus gemaakt.

Het heeft even wat voeten in aarde gehad. Door de Corona-crisis konden o.a. airbag onderdelen en parkeerverklikkers niet worden uitgeleverd. Mede hierdoor liep de uitlevering van onze bus vertraging op. Dat moest natuurlijk eerst in orde worden gebracht, want veiligheid voor alles.

Vele sponsoren waren bereid om ons te helpen. Hierdoor zijn op onze bus vele sponsornamen te vinden.

Wij bedanken alle bedrijven natuurlijk heel hartelijk voor hun bijdrage. 

We wensen iedereen

vele veilige kilometers!