TICOhuis krijgt donatie van Stichting Saarisnietgek

Stichting TICO werd verrast met een hele mooie donatie van Stichting Saarisnietgek

De Stichting Saarisnietgek heeft zelf een donatie ontvangen van € 15.000,- van de Emanuel Snatager Foundation. Deze stichting heeft een Joodse oorsprong en volgens de Joodse traditie geeft de ontvanger van het geldbedrag 10% door aan een ander goed doel. Vandaar dat Saarisnietgek een donatie doet van € 1.500,- aan TICOhuis Oosterhout. Omdat het kleinschalig is, het jongeren betreft en mentale gezondheid ook voor deze doelgroep van belang is.

Stichting Saarisnietgek is zelf een Oosterhoutse anbi-stichting en heeft als doel om de mentale gezondheid van jongeren (focus 10-12 jaar) laagdrempelig bespreekbaar te maken. Dat doen we o.a. door het eenmalig magazine Saarisnietgek, dat gebruikt wordt door jongeren, ouders, leerkrachten en jeugdprofessionals. We hebben de ambitie dat zoveel mogelijk jongeren met ons magazine in aanraking mogen komen, want het is belangrijk te delen over je emoties en gevoelens.

Deze donatie zal dan ook in de geest van Stichting Saarisnietgek worden besteed aan de mentale gezondheid van onze bewoners en worden toegevoegd aan onze vakantie spaarpot voor volgend jaar.

Saar is niet gek! Super bedankt namens onze bewoners.

Optocht 2023 TICO’s in de Wolken

Het was weer een super gave optocht.

Gelukkig geen regen en dus lekker veel publiek langs de kant. We hebben echt genoten.

Eerst naar de opstelling, dan de super gezellige optocht langs vele straten door het centrum van Oosterhout. De prijsuitreiking was wel een aan de late kant en het was toch best koud. Dus gingen we voorafgaand aan de prijsuitreiking eerst gezellig een kroegentocht houden.

De 5e prijs, maar dat mocht de pret niet drukken. We mochten toch op het podium! En wat het allerbelangrijkste is…. we hebben veel plezier gehad.

te leuk om niet meer te delen

Omdat we vaker snel op onze Facebookpagina de laatste nieuwtjes plaatsen, schiet onze website er vaak bij in.
Toch willen we u deze leuke foto’s niet onthouden.
Kijk gerust nog terug naar wat leuke momenten.

Binnenkort zullen we weer een update doen van het eerste half jaar van 2023.
Hierin vind u dan wat leuke foto’s van o.a. onze Carnavalsoptocht, uitstapjes, ons 5 jarig lustrumfeest en onze tweede TICOvakantie.

Dus tot gauw!.
Nu eerst nog wat leuke stukjes van vorig jaar

Het kriebelt al…..Carnaval!!

De TICO’s zen in de wolleke en hebben het wir te pakke!

Er wordt al weer druk gebouwd aan een nieuwe wagen. De TICO’s lopen dit jaar voor de 2e keer mee in de Carnavalsoptocht op zondag 19 februari.  We hopen ons resultaat van vorig jaar (3e prijs en aanmoedigingsprijs!) te evenaren of misschien wel te verbeteren.

Aan het enthousiasme zal het zeker niet liggen. Wie afgelopen zondag een kijkje kwam nemen tijdens de Opendag in de Mienushal heeft daar weer een paar harde werkers kunnen aanschouwen.

De restjes verf zitten nog in hun haren.
Neem hieronder maar eens een kijkje in een kleine selectie van werkzaamheden en hopelijk zien we jullie langs de kant om ons aan te moedigen!

Hatsekiedee!!

We zitten echt niet stil hoor! Carnaval, optocht, vakantie

Het is al weer een poos geleden dat we hier een nieuwsupdate hebben geplaatst.

Social media gaat vaak zoveel sneller, dat onze website vergeten wordt. Toch willen we u als geïnteresseerde natuurlijk toch wel even bijpraten over het eerste halfjaar van 2022.

Het verschrikkelijke Coronavirus is gelukkig weer een heel stuk rustiger en dat gaf ons de mogelijkheid om weer leuke dingen te ondernemen.

 

 

 

*Merry Christmas *

Alweer onze vierde Kerst in het TICOhuis. Wat vliegt de tijd. En wat hebben we van die vier jaar toch al veel beleefd. Heel veel leuke momenten en natuurlijk ook wel wat minder leuke.

Ook Corona gooit wel wat roet in het eten van plezier. Helaas geen Kerstshow in de Efteling, dus hebben we een extra feestelijk Kerstdiner.
Heerlijk gegeten!!

Fijne Feestdagen iedereen en blijf gezond in 2022!!

De tandem is er!

Eerder meldden we al dat we een elektrische tandem zouden krijgen. We hebben proefrondjes gereden en gekeken welke het fijnst zou zijn. Toen werd de gewenste tandem besteld en taadaa….. hij is er!.
De firma Tweewieler Service Rob van Seters kwam hem afleveren en er werden natuurlijk gelijk even wat rondjes gefietst.

We kunnen er nu gezellig op uit.
Sponsors heel erg bedankt!