TICOhuis nu ook duurzaam

In het najaar verraste ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) ons met het nieuws dat het TICOhuis was gekozen als het goede doel waar ONE tegen kostprijs en zonder installatiekosten zonnepanelen zou plaatsen. Daarna heeft ONE zelfs geld ingezameld om de zonnepanelen volledig gratis aan te kunnen bieden.

Vorige week dinsdag 8 mei was het zover. Nadat op maandag de zonnepanelen op het dak van het TICOhuis waren getakeld, zijn ze op 8 mei geïnstalleerd en aangesloten.
Door het mooie weer in het hemelvaartsweekend deden ze direct hun werk. De 20 zonnepanelen zullen tot een behoorlijke reductie van de elektriciteitskosten leiden. Naast het voordeel van deze duurzame energievorm, is er ook een voordeel voor alle bewoners van het TICOhuis. De reductie in elektriciteitskosten zal volledig in mindering worden gebracht op de servicekosten die de bewoners maandelijks betalen. Zo hebben zij er dus een aardig zakcentje bij.

Stichting TICO wil ONE hartelijk danken voor dit geweldig initiatief en alle energie die zij hier in gestoken hebben. Verder wil zij alle donateurs hartelijk danken voor hun bijdragen. Dit is weer een grote stap naar het verder compleet maken van het TICOhuis.

Zoals op de foto’s te zien is, kunnen er nog meer zonnepanelen op het TICOhuis geplaatst worden. Heeft u belangstelling of wenst u of uw bedrijf verder invulling te geven aan het MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), neem dan gerust contact op met Stichting TICO.
Wij weten nog wel een mooie invulling!