TICOhuis officieel geopend !!

Ons TICOhuis is officieel geopend!

Van 13 t/m 15 april hebben we ons TICOhuis geopend.

Letterlijk heeft ons huis 3 dagen lang open gestaan voor alle familieleden, vrienden, sponsors en iedereen die ons een warm hart toedraagt en bij ons wilde komen kijken.

We hadden een mega grote tent achter op ons terrein staan, waar drie dagen is gefeest.

Officiële Opening
Op vrijdag was de officiële opening met maar liefst twee wethouders! Zowel Marian Witte als Marcel Willemsen kwamen om de officiële opening te verrichten. Vele mensen kwamen naar de openingsreceptie en brachten ook prachtige cadeau’s voor ons mee. Daar willen we iedereen nogmaals heel hartelijk voor bedanken!
Ook zanger Roy Geerts, bedankt voor een heel gezellig optreden en natuurlijk Walter Vermeer en Sander Hendrix, die ervoor gezorgd hebben dat alles op rolletjes liep.

30-CVA_0815IMG-20180412-WA0001Schermafbeelding 2018-04-17 om 15.36.18
IMG_507845-CVA_0892
20180413_151640

Maar de grote hoofdrol was natuurlijk wel weggelegd voor de bewoners zelf. Zij hebben op een hele bijzondere, ludieke manier en vol trots hun huis geopend. Ze hebben een spetterend optreden verzorgd.
Er schalmde een zeer bekende deun door het huis en de tent. De gasten konden op schermen volgen wat er gebeurde en daarmee werd ‘hun eigen huis, hun plek onder de zon’ op feestelijke wijze geopend.
Het dak ging er af! De confetti-regens vlogen je om de oren!
Wat een spetterende opening was dat. U kunt het filmpje zelf bekijken door op onderstaande button te drukken.

button lipdub

10-CVA_0705

09-CVA_0697

11-CVA_0711

12-CVA_0715

13-CVA_0719

14-CVA_0727

16-CVA_0732

17-CVA_0738

18-CVA_0743

19-CVA_0752

20-CVA_0758

21-CVA_0763

33-CVA_0829

34-CVA_0833

35-CVA_0835

37-CVA_0844

Family & Friends
Op zaterdag deden we het nog een keertje over met een heerlijke barbecue tijdens de Family&Friends avond. De buikjes werden lekker rond gegeten en de glazen goed gevuld.
De sfeer werd steeds gezelliger. Zanger Bart van der Stelt had heel wat bijval van onze bewoners met zijn gezellige liedjes. Naar mate de avond vorderde gingen er steeds meer voetjes van de vloer, want onze ‘huis-DJ Frank’ van All Star Events wist de juiste toon te raken. Hij heeft er drie dagen lang voor gezorgd dat er een super gezellige muzieksfeer in de tent heeft gehangen. Dus Frank; ook jij super bedankt!

IMG_5074

72406208-9daa-4293-ba36-292911780fd220180414_181225bart

Open Dag
Op zondag was ons huis eerst opengesteld voor onze trouwe donateurs van de ‘Club van 100’.
Ze werden verwelkomd door onze voorzitter Paul Borger en hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Een lekker taartje was dan ook wel op z’n plaats. Daarna konden ze ons mooie TICOhuis van binnen gaan bekijken.
Een uurtje later konden alle buurtbewoners, kennissen en vele belangstellenden ook de hele dag lekker rondkijken.

IMG-20180414-WA000920180414_180124
Het hele huis werd zeer druk bezocht en bewonderd. We kregen vele lovende woorden en iedereen was zeer onder de indruk. Een veel gehoord compliment was dan ook;
“Jullie hebben iets unieks en geweldigs neergezet. Onze complimenten, hier mogen jullie heel trots op zijn!”
En dat zijn we dan ook! Maar belangrijker nog;De bewoners zijn trots op hun huis en wonen er met veel plezier.
En dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.

TICOhuis-1066406
We kijken terug op een zeer geslaagd openingsweekend. Bedankt aan allen die ervoor gezorgd hebben dit mogelijk te maken.

Gulle gevers bedankt!

Ons TICOhuis is op 1 februari open gegaan. Het was hard doorwerken, maar het is gelukt!

De jongeren hebben inmiddels al een paar weken doorgebracht in hun mooie huis. Iedereen heeft zijn eigen appartement prachtig ingericht. Ook de gemeenschappelijke ruimtes zijn heel gezellig geworden. Dat is allemaal mogelijk gemaakt door de vele sponsors.

Het zou teveel zijn om ze allemaal op te noemen en een aantal heeft u al voorbij zien komen in eerdere berichten. Toch willen we een paar gulle gevers nog even specifiek noemen, omdat het met hun aanzienlijke bijdrage is gelukt om er een mooi en gezellig huis van te maken.

Ons prachtige TICOhuis is mede mogelijk gemaakt door;
De keukens, de meubels en de stoffering zijn ook mede door sponsoring van de volgende bedrijven gerealiseerd. Dus ook hartelijk dank aan;

MandemakersPiet KlerkxGloudemans_KozijnenZonwering_logo_2015 pdfnieuw (3) kopie

GULLE GEVERS, HARTELIJK BEDANKT!

VINCI Foundation draagt TICOhuis een warm hart toe

Afgelopen woensdag werden we blij verrast met een hele mooie bijdrage van VINCI Foundation NL.
vinci_foundation_logo
De VINCI bedrijven in Nederland hebben zich verenigd in de VINCI Foundation NL om samen met hun medewerkers de strijd te voeren tegen elke vorm van uitsluiting, om zo aan iedereen in onze samenleving een eigen plaats, rol en waardigheid te kunnen geven.

De VINCI Foundation NL wil dit doen door met menselijke en financiële middelen, organisaties te ondersteunen die een sociaal en maatschappelijk doel nastreven.
Vinci Foundation foto overhandiging cheque
Arjan Fluks van Bostec kwam de cheque overhandigen aan Stichting TICO. Een aantal van onze bewoners namen de cheque in ontvangst. Davey, Michael, Mats en Anouk hebben ook vol trots een rondleiding aan de delegatie van VINCI Foundation NL gegeven.

Dankzij de bijdrage van VINCI Foundation NL kunnen we hele mooie meubels voor onze woonkamers en alle algemene ruimtes betalen.

Stichting TICO en alle bewoners van het TICOhuis bedanken de VINCI Foundation NL HEEL HARTELIJK voor deze mooie bijdrage!

Doe mee voor TICOhuis; 22 april 2018 Run-Ride-Row evenement

Eerste keer Run Ride Row op 22 april 2018 in Oosterhout

In Oosterhout wordt het eerste Run Ride Row-evenement gehouden. Een triatlon maar dan met roeien in plaats van zwemmen. De opbrengst van het sportevenement komt ten goede aan het TICOhuis. De inschrijving voor teams is inmiddels geopend. 

Er kunnen zich maximaal twintig teams inschrijven. Meedoen kan vanaf zestien jaar. Het doel is om duizend euro sponsorgeld per team binnen te halen, zodat de totaalopbrengst, 20.000 euro, overgemaakt kan worden aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK – www.nsgk.nl )

Runriderow

Rennen, Rijden en Roeien

Run Ride Row bestaat uit de onderdelen: hardlopen, mountainbiken en roeien. Het is geen wedstrijd. Teams bestaan uit vier tot zes deelnemers.

Het evenement wordt georganiseerd door vier Oosterhoutse clubs. De organisatoren zijn Lions Club Oosterhout Alm & Donge, Atletiek en Trimvereniging Scorpio, Mountainbike Tracks Oosterhout en waterscouting Het Zuiderkruis.

rrr

TICOhuis

Inschrijving is gratis, maar deelnemende teams worden geacht zo veel mogelijk sponsorgelden te verzamelen voor het goede doel; NSGK die het op hun beurt terecht laten komen bij projecten bestemd voor gehandicapte kinderen. Voor deze eerste editie in Oosterhout is natuurlijk ook gekozen voor een Oosterhouts initiatief. Wij zijn erg gelukkig met de keuze voor het TICOhuis.

De opbrengst wordt ook nog eens door NSGK met 50% verhoogd!!

Dus doe mee en help ons! Schrijf je hier gratis in en laat je sponsoren.

Het evenement wordt gehouden op zondag 22 april 2018 in de buurt van de velden van ATC Scorpio in Oosterhout. 

Inschrijven en meer informatie vind je op: www.runriderow.nl.

Ze hebben de sleutel!

Vrijdag 5 januari was het dan zover.

Onze eerste nieuwjaarsreceptie kon al in het TICOhuis worden gehouden!

IMG_4897-s

Wat een prestatie! Er is heel hard gewerkt door heel veel mensen.
Onze voorzitter Paul Borger wilde toch een paar mensen even in het zonnetje zetten.
De initiatiefnemers; Mariette & Roel en Yvon & Peter werden bedankt voor het realiseren van een mooi nieuw wooninitiatief in Oosterhout.

IMG_4744-sIMG_4749-s

De activiteitencommissie; Mary, Esther, Monique en Vera werden bedankt voor het organiseren van de leuke uitjes en activiteiten tijdens de informatiebijeenkomsten. De jongeren hebben steeds genoten van de leuke dingen die zijn georganiseerd.

IMG_4752-s

Ook de vrijwilligers die tijdens die uitstapjes en activiteiten hebben geholpen; Tessa, Karin en Nathalie werden bedankt.
Daarna kreeg de nieuwe teamleidster Femke een symbolische sleutel overhandigd voor het personeel dat met ingang van 1 februari aan de slag gaat.

IMG_4763-s

Maar de allerbelangrijkste formele handeling van Paul was natuurlijk het uitdelen van de sleutels aan alle bewoners zelf; Annabel, Anne, Anouk, Bente, Charlotte, Davey, Isabelle, Jazzy, Kayo, Luna, Marilène, Mats, Michael, Pim, Sylvana en Thomas. Allemaal kregen ze een envelopje met daarin hun sleutelhanger op naam. Daarna kreeg iedereen een ballon. Die mochten ze kapot prikken en hopla…. daar kwam hun huissleutel tevoorschijn!

IMG_4787-sIMG_4786-sIMG_4785-sIMG_4783-sIMG_4781-sIMG_4780-sIMG_4778-sIMG_4775-sIMG_4774-sIMG_4773-sIMG_4772-sIMG_4771-sIMG_4769-sIMG_4768-sIMG_4767-sIMG_4795-sIMG_4789-s

Iedereen wilde gelijk naar zijn appartement om te gaan kijken. Ook gezellig even bij andere binnen kijken. Het personeel was natuurlijk ook heel benieuwd. Die hadden het nog niet gezien.

IMG_4798-sIMG_4860-sIMG_4841-sIMG_4805-sIMG_4801-sIMG_4800-s

Tegelijkertijd met onze receptie was er een receptie gaande van Het Parkfeest. Hier werd het programma voor 2018 bekend gemaakt en de cheques aan de goede doelen werden uitgereikt. TICOhuis mocht een hele mooi cheque ontvangen van € 2.500,-! Pim heeft hem met veel trots aan ons laten zien.

IMG_4811-s

Iedereen kan nu op z’n gemak het appartement gaan inrichten naar eigen wens.
Ook de Stichting heeft nog wel wat werk te verrichten. De algemene ruimtes moeten nog worden ingericht en de keukens moeten nog worden geplaatst.
Het zal de komende maand nog een drukte van belang zijn om alles in orde te krijgen voor 1 februari.
Dan gaan we van start en zullen de bewoners langzaam gaan beginnen met wonen in het TICOhuis.

Maar eerst moest er worden gefeest.
Dj Frank van AllstarEvents uit Oosterhout verzorgde de muziek en wist er een super feest van te maken.

20180105_214111

De voetjes gingen massaal van de vloer, er werd gezongen en natuurlijk de polonaise!

IMG_4908-sIMG_4901-sIMG_4869-sIMG_4855-s

Iedereen heeft heel erg genoten. Het was al heel gezellig met z’n allen. Dat geeft goede moed voor de toekomst.

Voor ons allen zal 2018 in vele opzichten een heel bijzonder jaar gaan worden.

Spannend Nieuwjaar!!

happy-newyear

Het wordt een heel spannend jaar!
Op 5 januari krijgen de bewoners de sleutel en dan mogen ze hun appartement gaan inrichten.
Het wordt nu serieus en het komt wel heel erg dichtbij.

We hopen dat u ook dit jaar weer onze korte verslagjes blijft volgen om te zien hoe het met onze voorbereidingen gaat.

Wij wensen u in ieder geval een goed, gezellig en gezond 2018!!

HoHoHo, Here We Go. Rennen voor TICO!

Afgelopen zaterdagmiddag was het dan zover.
We hadden eerst onze ouderbijeenkomst bij restaurant La Cantina. Hier werd de laatste officiële presentatie gegeven en alle laatste puntjes op de i gezet.
Alle formele zaken die iedereen nog op tijd moet regelen, werden doorgesproken. Bijvoorbeeld de verhuizing melden bij de gemeente Oosterhout, de stukken op tijd opsturen naar het zorgkantoor en meer van dat soort zaken. Saaie kost dus eigenlijk.
Wat wel heel leuk was; de kennismaking met een deel van het personeel. Velen van onze toekomstige begeleiders waren aanwezig om kennis te maken met de ouders en hun kinderen.

Het wordt nu wel allemaal heel spannend, want het komt al snel dichtbij!
De oplevering van ons mooie TICOhuis is bijna een feit en op 5 januari krijgen de jongeren de sleutel van hun nieuwe appartement. Dan heeft iedereen nog een maandje de tijd om het leuk en gezellig te maken en dan…. verhuizen! Heel erg spannend.

De jongeren waren tijdens dit saaie gedeelte lekker naar Brownies&downieS om gezellig wat te drinken met elkaar en om even Lang-zal-ze-leven te zingen voor ‘onze Isabelle’ die jarig was.

IMG_4690 2IMG_4703 2IMG_4694
De spanning loopt langzaam op. De ene is er al klaar voor om te verhuizen, de ander weet nog niet zo goed hoe het zal gaan.
Gelukkig konden we allemaal snel ontspannen en ons hoofd leegmaken.
De SantaRun georganiseerd door de Rotary, stond op punt van beginnen.
Vlug allemaal ons kerstmannenpak aan, baard om en muts op.

IMG_4711 2IMG_4707 2IMG_4713
Natuurlijk even de spieren opwarmen met een flinke warming-up van sportschool Willemsen en dan….
Pang!! Het startschot klonk om 16.00 uur voor een helaas wat nat en druilerig renfestijn.
Maar wat regendruppels kon de pret niet drukken. HoHoHo, Here We Go! Rennen voor TICO.

20171216_153846IMG_4723 2IMG_4725 2IMG_4728 2

Na afloop kregen we allemaal een mooie medaille en mochten we een super mooie cheque in ontvangst nemen van € 750,-

IMG_4731 2

Dankjewel aan iedereen die voor het TICOhuis heeft gelopen!

Giften voor TICOhuis

Diverse giften; Hartelijk bedankt!!

hart van geld

Er is een mooi bedrag van zo’n € 200,- voor onze zonnepanelen gecollecteerd binnen de Protestantse Gemeenschap Oosterhout. Wij danken iedereen die hiervoor een bijdrage heeft gedaan heel hartelijk.

Ook de Broeders van Ste. Marie uit Huijbergen dragen ons een warm hart toe.
De broeders van Ste. Marie van de congregatie in Huijbergen hebben het zonnestroom-project van ONE voor ons TICOhuis hun steun toegezegd. Hiermee is er in ieder geval al een garantie voor de plaatsing van een basis-installatie. Hier zijn wij heel erg blij mee.
Hierdoor worden niet alleen onze kosten voor energie lager maar kunnen we ook een bijdrage leveren aan het milieu en daarmee een schonere toekomst voor onze kinderen.

Broeders

’20 jaar Lidl’. Er volgde een gift van € 1000,- voor TICOhuis.
Omdat Lidl 20 jaar bestaat wilde ze dit vieren door een bedrag beschikbaar te stellen om daarmee goede doelen te steunen. Mensen konden aangeven aan welk goed doel Lidl haar gift kon doen.

Wij mochten een super mooie cheque van € 1000,- in ontvangst nemen! Dankjewel allemaal!

Lidl gift

Gift RABObank Amerstreek
Ook Rabobank Amerstreek heeft zich niet ongemoeid gelaten. Het TICOhuis heeft een mooie bijdrage van € 1.000 ontvangen. Hartelijk dank!

Gift Eerwaarde Zusters Franciscanessen
De Eerwaarde Zusters Fanciscanessen hebben een zeer gulle gift aan het TICOhuis gedaan om de zonnepanelen die door ONE tegen kostprijs zijn aangeboden mogelijk te maken. De Stichting TICO wil zowel de Eerwaarde Zuster Fanciscanessen als ONE hartelijk danken voor dit gulle gebaar.

logo ONE

Specsavers kiest voor TICOhuis!

Specsavers doneert aan goede doelen; U kon uw stem uitbrengen en mede doordat velen van u dat hebben gedaan, zijn wij in de top drie geëindigd. De medewerkers van Specsavers hebben hun keuze gemaakt en …… TICOhuis is de winnaar!

HARTELIJK BEDANKT VOOR UW STEM.
specsavers
Steun een doel met uw nieuwe bril of hoortoestel.
Dankzij de ‘Stichting Specsavers Steunt’ kunnen ze lokale liefdadigheidsinstellingen, goede doelen en verenigingen, zoals een kinderboerderij, jeugdvereniging, bejaardentehuis of dierenambulance, financieel ondersteunen. Zo geeft Specsavers iets terug aan de lokale gemeenschap. Een waardevolle bijdrage. Deze stichting heeft zelf geen winstoogmerk.

effective-listeningbril

Omdat alle winkels van Specsavers een steentje bij willen dragen aan de lokale gemeenschap, geven ze per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag aan de Stichting. Dit bedrag schenken we onder andere aan lokale doelen die de samenleving ten goede komen. Ieder jaar (aan het einde van de spaarronde) maken alle Specsavers-winkels de betreffende goede doelen in de buurt blij met een donatie.
Welk doel heeft uw voorkeur?
Klanten worden betrokken bij de gekozen doelen per winkel. Dit gaat als volgt: bij aankoop van een bril of hoortoestel krijgt u een muntje. Dit muntje kunt u doneren in een van de twee spaarboxen die op de toonbank staan. Hiermee steunt u één van de twee doelen, het lokale of het landelijke doel. Het muntje vertegenwoordigt een deel van de waarde van uw aankoop.

Dus mocht u binnenkort een nieuwe bril of hoortoestel nodig hebben? Loop dan eens binnen bij Specsavers en doneer bij aankoop uw muntje in de TICOhuis spaarbox!

 

TICOhuis Spinning Marathon was een succes!

Afgelopen vrijdag was het zover; de TICOhuis Spinning Marathon.

Wat een energie werd er op 30 fietsen, 4 uur lang weggetrapt!
Wethouder Marcel Willemsen kwam het startschot geven en fietste zelf ook nog even stevig mee!

IMG_4609-sIMG_4633-s

Vanaf 19.00 uur werd er fanatiek gespind. De muziek gonsde door de zaal, de lichten flitste en het zweet druppelde in ruime mate van de deelnemers. Wat is er goed gefietst.
Sommigen waren met een team en losten elkaar af maar er waren er ook die het gewoon 4 uur lang alleen op een fiets hebben volgehouden.

IMG_4664-sIMG_4650-s

Zelfs een aantal van onze TICObewoners en ouders hebben goed hun best gedaan. Zowel op de fiets als met het rondbrengen van de versnaperingen.

20171124_200931IMG-20171125-WA001420171124_213643IMG_4662-s

Naast de versnaperingen en sportdrankjes, hadden sommige inschrijvers ook voor massage betaald. Dit leverde voor ons extra geld op de pot en voor de fietser heerlijk gemasseerde en ontspannen kuitjes! We bedanken de dames van de massage voor hun inzet.
Deze geslaagde TICOhuis Spinning Marathon heeft een mooi bedrag van € 2.500,= opgeleverd!

Iedereen hartelijk bedankt voor jullie super sportieve bijdrage.
Chapeau!!

IMG_4645-sIMG_4640-sIMG_4618-sIMG_4669-sSchermafbeelding 2017-11-26 om 11.58.19