Vossenjacht in het centrum

In de maand juli hebben we elk weekend gezellige activiteiten. Taartjes bakken, keien schilderen, filmmiddag en afgelopen zaterdag 18 juli hadden we een heuse vossenjacht.

Acht van onze bewoners en logés gingen samen met twee van onze begeleidende dames op zoek naar 7 vossen in het centrum van Oosterhout.

Ze vonden de eerste vos in de Braak en moesten daar een bijzonder memoriespel doen. Twee dezelfde dieren zoeken. Maar het waren niet twee dezelfde plaatjes. Best moeilijk hoor, maar gelukt! De eerste vos was binnen. De tweede vonden ze aan het begin van het Slotpark. Hier moesten ze een eierlepel-parcour lopen en ‘eitje poepen’. Check: nr 2 was binnen. Even een lekker verfrissend stukje meloen en weer verder. Ze kwamen vervolgens in het hoofdpark met gezellige strandstoelen. Al zoekend zien ze ineens een vreemde heks bij de witte spookachtige beelden. Hier werd eerst een hekselbrouwsel gedronken en daarna koekhappen. Gelukkig lukte dat bij iedereen en werd er niemand betoverd in een muis.

Aan het eind van het park stond een rare leeuw in de bosjes. Dat was vos nummer 4. Hier werd flessenvoetbal gespeeld. Dat was al een super leuke activiteit, maar vooral elkaar daarna lekker achterna zitten en nat gooien was helemaal geweldig. Vooral begeleidster Rebecca moest het ontgelden en was drijfnat. Het droogde gelukkig snel, want we hadden heerlijk weer. Op naar de volgend vos.

Zoeken, zoeken en ja hoor daar was weer een vos. Een politieagente. Gelukkig geen strenge maar een lieve die een spelletje met ons wilde doen. Er werd een alternatieve stoelendans gehouden. In de eerste ronde was Thomas de snelste cirkelveroveraar. En na de twee ronde bleef Femke als beste over. Ze hebben allemaal heel goed hun best gedaan en dus kregen ze vossenplaatje 5 van de politieagente. Nu op zoek naar nummer 6.

Nadat ze door de Statenlaan waren gelopen, kwamen ze uit bij het hertenparkje. Daar zat weer een vreemde vos. Het was een kleurrijke eenhoorn. Daar kregen ze een lekker zakje chips en gingen vervolgens aan de slag met blinddoeken op om het voel, proef en ruikspel te doen. Stiekem onder de blinddoek doorkijken en volop lol. Ze kregen wasmiddel en pindakaas te ruiken, veertjes te voelen en komkommer en een stukje citroen te proeven. Jeetje wat was dat zuur.

De laatste vos was snel gevonden. Daar werd ezeltje prik gedaan. Weer een blinddoek voor en maar hopen dat je partner je goede aanwijzingen zou geven. Wat is het toch lastig om te onthouden wat links en recht is! Maar uiteindelijke is het bij iedereen gelukt om in ieder geval in de buurt van de ‘roos’ te komen.

Super gedaan, alle 7 vossen gevonden. Allemaal weer terug naar het TICOhuis. Om 16.30 uur kwamen we daar aan. Eerst weer even wat drinken en vervolgens ging iedereen in de ‘relax modus’. Even bijkomen en daarna lekker met z’n alle buiten aan tafel.

Dankjewel Karin en Rebecca voor de goede organisatie en natuurlijk ook dank aan alle vossen voor hun hulp. Het was een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.