Buijs was in Huis!

Burgemeester Marc Buijs kwam eten.

Onze nieuwe burgemeester Marc Buijs kreeg vrij snel na zijn aantreden een gezellige vuurdoop in het Oosterhoutse Carnaval. Hij ging met Prins Mienus XIV en zijn gevolg op pad. Daar liep hij Mats, een verwoed carnavalsvierder en tevens bewoner van het TICOhuis, tegen het lijf. Die wilde wel even met de burgemeester op de foto. Er volgde een praatje en gelijk de afspraak om eens op bezoek te komen.

Er werd een paar dagen later een telefoontje gepleegd naar zijn secretaresse en een datum geprikt.
Maar alleen op de koffie…. dat past niet bij Oosterhout. Daar is niet voor niets de slogan: “Eerst Eten….” nog steeds een gevleugelde uitspraak. Dus werd ook onze nieuwe burgemeester net als zijn voorganger gevraagd om gezellig een hapje mee te eten. Dat vond hij wel leuk.

Op donderdag 9 mei was het zover. Een warm welkom viel hem ten deel en hij kon in de woonkamer op de bovenverdieping lekker aanschuiven voor het hoofdgerecht. Die dag stond er “Stoofvlees à la Luna” op het menu. Een heerlijk pittig stoofvleesgerecht met rijst. Dat is het favoriete gerecht van onze Luna, zoals de naam al doet vermoeden.
In de woonkamer beneden at hij nog een heerlijk toetje mee.
Op die manier kon hij op z’n gemak kennismaken met alle bewoners van het TICOhuis.

Een uitgebreide rondleiding en als afsluiter nog een mooie groepsfoto en een uitnodiging om allemaal een keertje bij hem op de koffie te komen en zijn werkplek eens te komen bekijken in het gemeentehuis. Nou dat was een leuke verrassing. We zullen een afspraakje maken en zodra we op bezoek zijn geweest, zal ook daarvan een klein verslagje te lezen zijn.