Opening van de tuin

De TICOtuin is zo goed als af.

Van een lelijke parkeerplaats naar een prachtige stadstuin.
Toen de bewoners in februari het pand betrokken was de binnenkant al ver klaar. Een geweldig openingsweekend in april volgde. We hebben toen een mega grote feesttent op ons achterterrein geplaatst. Dat kon toen ook nog, want het was toen nog een lelijke ongezellige parkeerplaats.

Daar moest wat aan gebeuren. Maar we moesten nog wel even doorsparen en we kregen gelukkig hulp van vele gulle gevers.
Eerst is er een mooi tuinplan ontworpen door Anita van Heusden van Pico Verde.

Daar is toen een gedetailleerde planning op los gelaten en natuurlijk moesten ook alle materialen worden besteld. Omdat we een hele mooie en warme zomer hadden, moesten we voor de tussentijd wel zorgen dat er gezellig buiten gegeten kon worden. Dus kregen we tijdelijk meubilair in bruikleen van Satelliet Meubelen.

Op 17 september was het dan eindelijk zover. Het grote werk ging beginnen. Drie weken lang reden er grote graafmachines door de tuin. Alles werd eruit gegraven. Eén grote zandbak. Er werd bestraat, grind erin gereden, plantenbakken geplaatst en heel mooi gras (ja, het is echt gras en geen kunstgras!). De kabels voor de verlichting en een mooi sproeisysteem werden ook aangelegd.

Nog meer grote vrachtwagens en bouwlui werden aangerukt. Er moesten ook nog een fietsenstalling en een mooie grote overkapping worden gebouwd. Heel veel handen gingen uit de mouwen. Vele ouders hebben samen met heel wat bouwlieden onze prachtige fietsenstalling en overkapping gebouwd. Wat een werk is daar verricht.

Alles leuk en wel, maar een tuin met alleen maar gras zonder planten dat ziet er natuurlijk niet uit. Dus werden in het weekend van 12 en 13 okt de planten erin gezet. We kregen hulp van een groep vrijwilligers van de firma Bostec. Er werd driftig aangeplant en het nieuwe tuinmeubilair was ook gearriveerd. Tegen het einde van zaterdagmiddag was de grootste klus geklaard.
De bewoners hadden die dag een gezellig uitstapje naar Dierenpark Overloon en bij thuiskomst werden ze verrast met een lekkere bubble om te proosten op hun nieuwe tuin. Iedereen was onder de indruk van de mooie tuin. Er werd gelijk gebruik gemaakt van de gezellige tuinoverkapping. “De Chill-hoek” werd het al gelijk genoemd.

Voorlopig kon er nog even worden genoten van de nieuwe tuin omdat we zo’n mooie en vooral lange zomer hebben gehad.

De tuin is nog niet helemaal af, want een mooie grote pergola met schommels moet nog worden geplaatst. Dat zal in het voorjaar weer gaan gebeuren. Ondertussen is de verlichting aangesloten en zal ook ons mooie sproeisysteem voor het gras nog worden aangesloten.
Maar eigenlijk kunnen we wel zeggen dat we nu een hele mooie stadstuin hebben.
Nu dit grote project (zo goed als) klaar is, vonden we het ook tijd worden om hem dan ook feestelijk te openen met alle bewoners, hun ouders en het personeel.

De officiële opening vond plaats op 30 november 2018.
Voorzitter Paul Borger, heeft samen met onze bewoner Pim een mooi standbeeld onthuld. Niet zomaar een standbeeld, maar een eigenhandig door Pim zelf gebeeldhouwde bloem. Prachtig! Die heeft een prominent plekje gekregen in de tuin. Dankjewel Pim! Super mooi gemaakt.

Ook hier werd geproost en werd iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt nogmaals bedankt.
We willen ze hieronder nog graag vermelden.

Onze prachtige stadstuin is mede mogelijk gemaakt door:

Daarnaast natuurlijk nog de vele sponsoren die ons het hele jaar hebben verrast met hun financiële bijdrages die door middel van vele leuke acties bijeen zijn gebracht. Delen hiervan zijn ook ten goede gekomen aan onze fijne nieuwe tuin.

Ook door de hulp van de volgende vrijwilligers;
Anita van Heusden, Anthonie van Tienderen, Chris & Martijn Ras, medewerkers van Bostec.
En de ouders/familie en bewoners; Audrey & Mark Tak, Dennis & Johnny Sikking, Eric & Pim Beumer, Mariëtte van Rijckevorsel, Ben Post, Erik Gommers, Huub Bouwens en Peter van Oosterhout & Yvon Snelders.

IEDEREEN HARTELIJK BEDANKT!

(mochten wij onverhoopt sponsoren of vrijwilligers zijn vergeten, onze excuses.