TICOhuis blijft goed zichtbaar!

Het TICOhuis is de afgelopen tijd op vele manier in het nieuws geweest.

Run Ride Row
We waren actief tijdens het nieuwe evenement Run, Ride & Row op 22 april. Dit werd georganiseerd door de Lions Club Oosterhout Alm & Donge en Mountainbike Tracks Oosterhout, met medewerking van Atletiek en Trimvereniging Scorpio, en waterscouting Het Zuiderkruis.
Men wilden er graag een goed doel aan verbinden en kwamen in contact met NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Zij hebben op hun beurt voor een lokaal project gekozen om de opbrengst aan te doneren. Dat werd het TICOhuis.
We hebben natuurlijk ook zelf onze sportieve beentje voor gezet en hebben net als 6 andere teams hard gelopen, rondjes gefietst op de mountainbike en geroeid op het Wilhelminakanaal.

De opbrengst werd met 50% verhoogd door NSGK en dat leverde een gigantisch bedrag op van € 11.726,25. Aan alle mensen die hieraan hebben meegewerkt….. super bedankt!!

Ibizaparty van Lions Club Oosterhout Centrum
Op woensdag voor Hemelvaart – 9 mei 2018 – was het tropisch warm. En dat kwam goed uit want Lions Club Oosterhout Centrum organiseerde een heerlijk zomers feest met dit jaar ons TICOhuis als goed doel.
Ibiza werd naar Oosterhout gehaald! En eerlijk is eerlijk; restaurant La Cantina met zijn Spaanse sferen, kreeg een extra dimensie. De palmbomen, de mooie strandtent met witte lampionnen, het echte strandzand en een superfraaie gin-tonicbar zorgden samen met de catchy muziek van de DJ’s voor een echt Ibiza gevoel.
Er werd gegeten van het tapasbuffet, gedronken en gekletst. Later op de avond was de prijsuitreiking van de loterij waar mooie prijzen gewonnen werden. Heerlijke verzorgingspakketten, een verzorgde dag varen op een mooie sloep en zelfs een vakantie voor twee personen naar….. Ibiza!. Daarna gingen de voetjes van de vloer.
De opbrengst van deze gezellig avond wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kaaienloop
Op zaterdag 12 mei hebben we voor de 2e keer meegedaan aan de Oosterhoutse Kaaienloop. Dit keer hadden we meer geluk. De weergoden waren ons beter gezind dan vorig jaar. We hebben meegelopen met de VB-loop (verstandelijke beperkten loop). We hadden helaas niet zoveel deelnemers. Het zal waarschijnlijk aan de gekozen dag liggen. Het viel namelijk in het Hemelvaart weekend.
Maar we hadden gelukkig weer heel veel steun van de lopers van SpelendeReis (het voormalig logeerhuis van een aantal van onze bewoners). Samen met een heleboel lieve begeleiders is iedereen met een fantastische tijd over de streep gekomen.
Ook van deze organisatie mochten we al een supermooie cheque in ontvangst nemen! Allemaal super goed gedaan hoor! Hopelijk volgend jaar een grotere delegatie van bewoners, personeel en andere verstandelijk beperkten uit Oosterhout en omstreken. Dat zou mooi zijn.