Verbouwing is gestart!!

De verbouwing van het TICOhuis gaat beginnen !!
Afgelopen vrijdag 31 maart heeft de overdracht van het TICOhuis plaatsgevonden.
Omdat de aannemingsovereenkomst voor de verbouwing van het TICOhuis al op 3 maart was ondertekend, kan de verbouwing op maandag 3 april echt gaan beginnen.

ondertekening koopcontract ondertekening met aannemer zwaluwebouw

Het was afgelopen week nog even spannend of de sloopvergunning wel op tijd gereed was, maar gelukkig heeft de gemeente Oosterhout alles in het werk gesteld om maandag 3 april toch te kunnen starten.

De verbouwing van het TICOhuis is een enorme klus die bijna 9 maanden gaat duren. Tot medio mei zullen sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Alle installaties zullen losgekoppeld en afgevoerd worden. De wanden en plafonds zullen gesloopt worden en sparingen voor extra ramen en (vlucht)deuren zullen in de gevel gezaagd worden.

Na de sloopfase zal gestart worden met de ruwbouw. Voorwaarde is dat alle vergunningen dan in orde zijn. In deze fase zullen de spouwmuren geïsoleerd worden, wordt het dak gecontroleerd en gerepareerd. Alle binnenmuren worden geplaatst en alle leidingen in de muren gefreesd. Verder wordt de buitenkozijnen geplaatst en al het buitenschilderwerk uitgevoerd. De ruwbouwfase duurt tot ongeveer half augustus.

Na de ruwbouwfase is al goed te zien hoe het TICOhuis er uit komt te zien, maar het wordt pas echt mooi in de afbouwfase. Dan worden alle muren gestuct, de plafonds aangebracht, alle muren geschilderd, de badkamers en keukens gemaakt, de wanden geschilderd en de vloerbedekking gelegd. Begin december is de afbouwfase klaar en dan worden nog enkele weken besteed aan de afwerking van het TICOhuis. Vlak voor de Kerst zal het nieuwe TICOhuis opgeleverd worden. Begin januari kunnen dan de algemene ruimtes worden ingericht en de toekomstige bewoners krijgen dan ook de gelegenheid om hun eigen appartement in te richten. Vanaf februari zullen we echt van start gaan met de bewoning van het TICOhuis.

Het gaat een heel spannende maar ook leuke tijd worden om ons TICOhuis opgebouwd te zien worden. Met de aannemer zullen afspraken gemaakt worden wanneer bewoners en ouders het pand kunnen bezichtigen. Regelmatig zal een update van de verbouwing gegeven worden.

Dit zijn de laatste tekeningen met de plattegronden. Dit zijn niet de definitieve tekeningen omdat bijvoorbeeld de op- en aanmerkingen uit de vergunningaanvragen nog verwerkt moeten worden. De architect is nu bezig om de gemeenschappelijke ruimtes in te tekenen en met voorstellen te komen over materialen en kleuren.

beneden-s bovenverdieping-s