Bewoners

Het TICOhuis is een thuis voor onze bewoners. Zij worden gemotiveerd om zoveel mogelijk zelfstandig, maar met elkaar te leven. Er wordt voor gewaakt dat ze niet vereenzamen of uitgesloten worden. Empathisch, Enthousiasmerend en Verbindend zijn de kernwaarden waarop het personeel (en vrijwilligers) geselecteerd worden.

Er is gestreefd om te starten met een groep waarbij er een balans is tussen het aantal mannen en vrouwen en een gelijkgestemde leeftijdsgroep met zorgvragen en persoonlijkheden die bij elkaar passen. Op deze manier proberen we de interesses bij elkaar te kunnen combineren en een niet al te groot leeftijdsverschil te laten ontstaan. Ze worden hopelijk gezellig samen oud in hun TICOhuis.

Het TICOhuis is verdeeld in twee groepen bewoners met eigen begeleiding. Om zoveel onafhankelijkheid en kwaliteit te waarborgen, koopt de stichting geen zorg in bij een zorginstelling, maar hebben we eigen ervaren personeel aangenomen. Zorg wordt geleverd vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) op basis van PGB (PersoonsGeboden Budget). Wonen wordt bekostigd door de bewoners vanuit hun eigen inkomen of uitkering.

In het TICOhuis zijn professionele begeleiders werkzaam. Dit wordt aangevuld met vrijwilligers voor kleine onderhoudswerkzaamheden, tuinieren, koken, knutselen, het organiseren van uitjes en vakanties of leuke activiteiten.

Zelfredzaamheid staat hoog aangeschreven binnen het TICOhuis. Elke bewoner is één dag in de week aan het meehelpen zijn of haar appartement op te ruimen, schoon te maken of samen de was te doen. Ook worden de bewoners aangemoedigd om in het TICOhuis een bijdrage aan het huishouden te leveren zoals het helpen met boodschappen doen, het bereiden van een maaltijd of het voorbereiden van een feestdag of uitje.

Om te voorkomen dat ongewenste personen in het TICOhuis komen, is zowel overdag als ’s nachts het terrein afgesloten en is de voordeur op slot. Alle bewoners, ouders / verzorgers en personeel hebben een sleutel om binnen te komen. Komt u op bezoek? Dan kunt u natuurlijk wel binnen in ons voorportaal en daar kunt u aanbellen.