Bewoners

Het TICOhuis is een thuis voor onze jongeren. Zij zullen gemotiveerd worden om zoveel mogelijk zelfstandig maar met elkaar te leven. Er wordt voor gewaakt dat ze niet vereenzamen of uitgesloten worden. Empathisch, Enthousiasmerend en Verbindend zijn de kernwaarden waarop het personeel (en vrijwilligers) geselecteerd zullen worden.

Er is gestreefd om te starten met een groep waarbij er een balans is tussen het aantal mannen en vrouwen en een gelijkgestemde leeftijdsgroep tussen 18 en 30 jaar, met zorgvragen en persoonlijkheden die bij elkaar passen. Deze leeftijd was een startleeftijd. Op deze manier proberen we de interesses bij elkaar te kunnen combineren en een niet al te groot leeftijdsverschil te laten ontstaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze na hun 30e weer moeten vertrekken. Ze worden hopelijk gezellig samen oud in hun TICOhuis.

Het TICOhuis is verdeeld in twee groepen bewoners met eigen begeleiding. Om zoveel onafhankelijkheid en kwaliteit te waarborgen, koopt de stichting geen zorg in bij een zorginstelling, maar hebben we eigen ervaren personeel aangenomen.

In het TICOhuis zijn professionele begeleiders werkzaam. Dit wordt aangevuld met vrijwilligers voor kleine onderhoudswerkzaamheden, tuinieren, koken, knutselen, het organiseren van uitjes en vakanties of  wassen en strijken van de kleding.

Zelfredzaamheid staat hoog aangeschreven binnen het TICOhuis. Elke bewoner is één dag in de week aan het meehelpen zijn of haar appartement op te ruimen, schoon te maken en samen de was te doen. Ook worden de bewoners aangemoedigd om in het TICOhuis een bijdrage aan het huishouden te leveren zoals het helpen met boodschappen doen, het bereiden van een maaltijd of het voorbereiden van een feestdag of uitje.

Om te voorkomen dat ongewenste personen in het TICOhuis komen, is zowel overdag als ’s nachts het terrein afgesloten en is de voordeur op slot. Alle bewoners, ouders / verzorgers en personeel hebben een sleutel / tag om binnen te komen. Komt u op bezoek? Dan kunt u natuurlijk wel binnen in ons voorportaal en daar kunt u aanbellen.