Het Huis

Het TICOhuis aan de Mathildastraat 50 is ooit gebouwd als een kantoorpand in het centrum van Oosterhout. De laatste gebruiker was het Florijn-college. Het pand is nu verbouwd tot de woonvoorziening met 16 zelfstandige appartementen met twee riante gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast komt er een ruime stadstuin voor de bewoners en parkeergelegenheid voor personeel en bezoekers.


Het TICOhuis is gezellig en huiselijk ingericht. Uiteraard is het pand voorzien van alle benodigde voorzieningen zoals revalidatieruimte(s), kantoor/slaapwacht, en wasserettes. Het gebouw voldoet natuurlijk volledig aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van brandveiligheid, klimaatbeheersing, akoestiek enzovoorts. Het gehele complex straalt daardoor rust, gezelligheid en kwaliteit uit.

 

Wonen in het TICOhuis.
De bewoners van het TICOhuis hebben hun keuze al gemaakt voor hun eigen appartement. Elk appartement is ongeveer 30 tot 40m2 groot en is voorzien van een woonkamer met pantry/keuken, een slaapkamer, een sanitaire ruimte met douche, wastafel en wc. In ieder appartement is een aparte TV- en internetaansluiting.

De appartementen zijn geheel afgewerkt opgeleverd zodat de wanden, plafonds, vloerafwerking en raambekleding eenzelfde uitstraling hebben. Natuurlijk kan elke bewoner zijn eigen appartement voorzien van een persoonlijke touch.

Er zijn 2 woongroepen. Acht bewoners op de begane grond en acht op de eerste verdieping. De eerste verdieping is zowel per trap als met een personenlift bereikbaar. Elke woongroep heeft een eigen grote gemeenschappelijke woonkamer met een uitgebreide woonkeuken. In de gemeenschappelijke ruimtes kunnen tien mensen (acht bewoners en twee begeleiders) royaal vertoeven. Daarnaast beschikken beide verdiepingen over een complete waskamer.

In het huis zijn twee revalidatiebadkamers ingericht en de kelder van het TICOhuis zal voorlopig gebruikt worden als opslagruimte.

Het TICOhuis krijgt een ruime stadstuin met een grote berging/fietsenstalling en een overdekt terras.

Logeren in het TICOhuis

Het TICOhuis biedt ook de mogelijkheid om te logeren. Voor jongeren die binnen de doelgroep vallen kan er gelogeerd worden. Het TICOhuis beschikt over twee kamers die elk weekend beschikbaar zijn voor logés. Van vrijdagavond tot zondagavond kunnen jongeren tussen 15 en 30 jaar gezellig komen logeren. Op die manier hebben ouders even de mogelijkheid iets voor zichzelf te doen en hun zoon of dochter kan alvast eens ervaren hoe het is om uit huis te zijn.

Wilt u meer weten over de logeermogelijkheden? Neem dan contact op via info@ticohuis.nl