Het Huis

Het TICOhuis aan de Mathildastraat 50 is ooit gebouwd als een kantoorpand in het centrum van Oosterhout. De laatste gebruiker was het Florijn-college. Het pand is nu verbouwd tot de woonvoorziening met zelfstandige appartementen met twee riante gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast is er een ruime stadstuin gekomen voor de bewoners en parkeergelegenheid voor personeel en bezoekers.


Het TICOhuis is gezellig en huiselijk ingericht. Uiteraard is het pand voorzien van alle benodigde voorzieningen zoals badkamers geschikt voor gehandicapten/revalidatie, kantoor/slaapwacht, en wasserettes. Het gebouw voldoet aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van brandveiligheid, klimaatbeheersing, akoestiek enzovoorts. Het gehele complex straalt daardoor rust, gezelligheid en kwaliteit uit.

Wonen in het TICOhuis.
De bewoners van het TICOhuis hebben zelf hun eigen appartement ingericht. Elk appartement is ongeveer 30 tot 40 m2 groot en is voorzien van een woonkamer met pantry/keuken, een slaapkamer, een sanitaire ruimte met douche, wastafel en wc. In ieder appartement is een aparte TV- en internetaansluiting.

De appartementen zijn geheel afgewerkt opgeleverd zodat de wanden, plafonds, vloerafwerking en raambekleding eenzelfde uitstraling hebben. Natuurlijk heeft elke bewoner zijn eigen appartement voorzien van een persoonlijke touch en is ieder appartement een gezellig eigen plekje geworden.

 

Er zijn 2 woongroepen. Acht bewoners op de begane grond en negen op de eerste verdieping. De eerste verdieping is zowel per trap als met een personenlift bereikbaar. Elke woongroep heeft een eigen grote gemeenschappelijke woonkamer met een uitgebreide woonkeuken. In de gemeenschappelijke ruimtes kunnen tien mensen (acht bewoners en twee begeleiders) royaal vertoeven. Daarnaast beschikken beide verdiepingen over een complete waskamer.

In het huis zijn twee revalidatiebadkamers ingericht en de kelder van het TICOhuis zal voorlopig gebruikt worden als opslagruimte.

Het TICOhuis heeft een ruime stadstuin met een grote berging en fietsenstalling en een overdekt terras.

Logeren in het TICOhuis

Het TICOhuis biedt ook de mogelijkheid om te logeren. Voor jongeren die binnen de doelgroep vallen kan er gelogeerd worden. Het TICOhuis beschikt over twee kamers die elk weekend beschikbaar zijn voor logés. Van vrijdagavond tot zondagavond kunnen jongeren vanaf 15 jaar gezellig komen logeren. Op die manier hebben ouders even de mogelijkheid iets voor zichzelf te doen en hun zoon of dochter kan alvast eens ervaren hoe het is om uit huis te zijn.

Wilt u meer weten over de logeermogelijkheden? Neem dan contact op via info@ticohuis.nl